Noedelsoep met tahoe

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 903 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de tahoe in dobbelsteentjes en meng ze in een kom met de teriyakimarinade
  2. Breng 11/2 liter water met de gember en de miso aan de kook en laat 10 minuten trekken
  3. Snijd de paksoi in repen
  4. Haal de peultjes af
  5. Snijd de paprika in stukken
  6. Laat de champignons heel en keep de hoedjes kruiselings in, of snijd ze in plakjes
  7. Snijd de bosuitjes in smalle ringen
  8. Verwijder de gember uit de soep en voeg de tahoe toe
  9. Kook de paksoi, de peultjes, de paprika en de champignons in 3-5 minuten in de bouillon gaar
  10. Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing
  11. Laat de noedels uitlekken en verdeel ze over 4 grote kommen of borden
  12. Breng de bouillon met zout en peper op smaak en schep hem over de noedels
  13. Garneer met de bosui
  14. Tip: Oorspronkelijk wordt deze soep met stokjes gegeten en de bouillon gedronken
  15. * Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen
  16. Het is de basis van de in Japan veel gegeten misosoep
  17. Hoewel de smaak anders is, kunt u miso door kruiden- of groentebouillon vervangen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha