Pittige thaise soep met oesterzwammen en scampi

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1019 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -snij de oesterzwammen bij en snij ze in kleine stukjes -pel de garnalen maar bewaar de pantsers en zet de gepelde garnalen opzij-verhit de olie in een braadpan en schep hierin de pantsers om, tot ze knapperig zijn -voeg wat water bij en druk met de stamper van een vijzel tegen de pantsers, zodat er zoveel mogelijk vocht vrijkomt -voeg de rest van het water toe met de citroenbladeren, citroengras, basilicum en knoflook -laat deze bouillon afgedekt 10 min trekken -zeef dan de bouillon (pantsers en kruiden weggooien) -schenk de garnalenbouillon in een pan en voeg de paddestoelen, de gepelde garnalen en de chili olie toe -breng aan de kook en laat 3 min koken -voeg zout toe naar eigen smaak

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha