Pompoensoep met Geuze

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2562 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Het pompoenseizoen schijnt zo'n beetje zijn einde te naderen maar bij deze toch nog een pompoenrecept: pompoensoep met Geuze (4 pers
  2. )
  3. Bereiding: Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen
  4. Maak ook de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees klein
  5. Stoof in 15 minuten de uiringen samen met het pompoenvlees, de tijm en het laurierblaadje aan
  6. Gaar de bloem even mee
  7. Voeg de bouillon en Geuze toe en kook het geheel in ongeveer 20 minuten gaar
  8. Verwijder halverwege de kooktijd het laurierblaadje
  9. Pureer de soep met behulp van een staafmixer
  10. Breng vervolgens de soep met wat peper en zout op smaak
  11. Warm de soep nog eens goed op
  12. Klop onderwijl de room samen met de paprikapoeder lichtjes op
  13. Schep de soep op en garneer haar met een een toef room
  14. Maak de pompoensoep tenslotte af met wat gemalen Emmentaller en nootmuskaat

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha