Pompoensoep3

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1417 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een stuk pompoen van 1 kg schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes
  2. Snipper 3 uien en 2 teentjes knoflook fijn
  3. Fruit de ui en de knoflook in 2 eetlepels kruidenboter goudgeel en bak de stukjes pompoen 5 minuten omscheppend mee
  4. Schenk er dan 1 1/2 liter kruidenbouillon bij, voeg versgemalen peper en nootmuskaat toe en laat de soep ± 30 minuten zacht koken
  5. Pureer de massa en voeg eventueel nog wat water toe voor de juiste dikte
  6. Roer er 1 theelepel geraspte citroenschil door
  7. Schep de soep in borden en bestrooi hem aan tafel met croûtons en geknipte bieslook

Reageer zelf op dit recept

kaptcha