Potaje soep van rundvlees bonen en pompoen

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1546 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Traditioneel recept
  2. Zet de gedroogde bonen een dag van tevoren in koud water om te weken
  3. Breng de volgende dag vlees, mergpijpen, bonen en zout en peper met water aan de kook in een grote soeppan
  4. Dek af en laat 1 ½ uur koken op een middelhoog vuur
  5. Schep af en toe het schuim weg met een schuimspaan indien nodig
  6. Verwijder na 1 uur de mergpijpen en houd deze apart op een bord
  7. Kijk na 1 uur ook of het vlees al gaar is en haal het eventueel uit de bouillon om te vermijden dat het uit elkaar valt
  8. Laat anders nog 30 minuten langer koken
  9. Wikkel het vlees in aluminiumfolie
  10. Snijd de groene bladeren van de snijbiet
  11. De witte delen kunt u voor een ander gerecht gebruiken
  12. Spoel de groene delen af en hak ze in grote stukken
  13. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes
  14. Schil de pompoen, verwijder alle pitten en snijd deze in grote dobbelstenen
  15. Voeg snijbiet, pompoen en zoete aardappel bij de bouillon
  16. Laat 1 uur met het deksel erop koken op een middelhoog vuur
  17. Als de bonen zacht zijn, druk ze dan met een houten lepel plat tegen de zijkanten van de pan
  18. Doe hetzelfde met de pompoen en zoete aardappel
  19. Voeg knoflook, paprikapoeder, komijn, citroensap en olie toe
  20. Haal het deksel van de pan en laat op middelhoog tot hoog vuur sudderen tot de knoflook zacht is
  21. Leg het vlees en de mergpijpen nog 5 minuten in de soep om door te warmen
  22. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en dien de soep heel warm op met 1 of 2 knoflookteentjes en een stuk vlees in elk bord

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha