Psarosoupa avgolemono vissoep met ei-citroensaus

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1056 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de vis en bestrooi met wat zout
  2. Doe de olie in een zware pan, doe alle groenten erbij en doe er zout en peper over
  3. Zet onder water en kook zachtjes 10 minuten
  4. Doe vis en rijst erbij en voeg genoeg water toe dat de vis ruim onderstaat
  5. Kook op laag vuur gaar
  6. Neem de vis uit de pan en verdeel in mooie porties
  7. Leg op een grote schaal en schik de groenten er omheen
  8. Dek af met alufolie
  9. Klop de eieren schuimig en licht
  10. Voeg in gedeelten het citroensap toe en blijf mixen
  11. Voeg in scheutjes de hete bouillon toe tot het mengsel egaal en warm is
  12. Giet al roerend bij de soep em war, even door tot de soep bindt
  13. Laat niet meer koken! Breng op smaak met zout, peper en dille
  14. Serveer de soep in diepe borden, doe de vis in het midden
  15. Geef er kleine borden bij, voor als iemand de vis en groenten apart wil eten, giet er san latholemono (zie 'sauzen) ober en bestrooi met zout, peper en peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha