Roze valentijnsoep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3386 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en halveer de biet, snijd daarna van iedere helft een dun plakje
  2. De rest van de biet mag je grof raspen
  3. Pel en snipper de sjalot en bak de snippers gedurende 2 minuten zachtjes in een pan
  4. Voeg 3 dl
  5. water, de geraspte biet en het halve bouillonblokje toe
  6. Laat alles gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen
  7. Laat het mengsel afkoelen en pureer het met een staafmixer
  8. Voeg de zure roem toe en meng alles tot een glad mengsel
  9. Breng vervolgens op smaak met peper, zout en citroensap
  10. Snijdt de schijfjes biet en de sneden brood in een hartvorm
  11. Warm de soep weer op en verdeel ze over twee borden
  12. Rooster ondertussen de hartvormige sneden brood
  13. Voeg peterselie toe aan de soep en leg in het midden van ieder bord een hartvormige snede biet
  14. Direct opdienen met het geroosterde hartje erbij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha