Soep met kip- en garnalenballetjes

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 770 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. pel de garnalen en hak ze tot pulp
  2. Maal ook spek en kip fijn
  3. Snij dunne plakjes van de komkommer
  4. Meng 1/2 lepel/10 ml maïzena met 4 lepels/60 ml water, voeg de kip en 1 eiwit toe, meng deze kippenpuree goed
  5. Meng garnaal, spek, de rest van de maïzena, eiwit, gemberwortel, 1 lepel/15 ml rijstwijn en 1 thl/5 ml zout
  6. Maak er walnootgrote balletjes van
  7. Breng de bouillon aan de kook, zet het gas lager
  8. Doe de balletjes erin en breng de bouillon weer aan de kook
  9. Voeg het resterende zout en de fijngemalen mangetout toe met de rijstwijn, temper het vuur en sudder 10 minuten rustig
  10. Roer de pippenpuree erbij zodat er geen brokjes worden gevormd
  11. Voeg ham en komkommer toe, breng snel aan de kook en serveer in een grote kom

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha