Soep met rundvlees en bonen Mexicaans

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 917 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de ui en hak hem samen met de selderij fijn
  2. Laat de tomaten schrikken
  3. Haal de zaden uit de tomaten en de paprika en hak ze fijn
  4. Pureer de bonen
  5. Bak in een grote steelpan de ui, paprika en selderij in de olie tot ze zacht zijn
  6. Voeg het gehakt toe en bak het op matig vuur goed bruin
  7. Voeg de tomaten, de bonenpuree, de knoflook, zout, peper en de overige kruiden toe en meng alles goed
  8. Roer de bouillon erdoor en breng de soep aan de kook
  9. Leg een deksel op de pan en laat de soep, onder af en toe roeren, 30 minuten zachtjes sudderen
  10. Giet de soep in een blender of keukenmachine en pureer haar (de soep moet tamelijk dik en niet helemaal glad zijn)
  11. Maak de soep met kruiden op smaak af en serveer haar met tortillachips
  12. Garneer eventueel met zure room

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha