Soep pikant

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 758 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het varkensfilet in dunne reepjes en marineer het vlees met de ingrediënten van de marinade 20 minuten
  2. Was en week de paddestoelen 30 minuten in water, verwijder de steeltjes en snijd de kapjes in dunne reepjes
  3. Snijd de doufu in dunne reepjes
  4. Was de bamboespruiten onder koud stromend water en snijd ze in dunne reepjes
  5. Hak de koriander (of peterselie) en de lente-ui fijn
  6. Klop de eieren los
  7. Vermeng de ingrediënten van het bindpapje
  8. Breng de kippenbouillon met de sojasaus en de azijn aan de kook, voeg de doufu, de bamboespruiten, de paddestoelen en de suiker toe en breng het geheel opnieuw aan de kook
  9. Voeg zoveel van het bindpapje toe tot de soep licht bindt
  10. Voeg het varkensfilet en in een dun straaltje het losgeklopte ei aan de soep toe, zet het vuur uit en roer de soep goed door
  11. Voeg de koriander (of peterselie) en de lente-ui toe
  12. Giet de soep in een soepterrine en serveer heer direct
  13. Een ieder voegt aan tafel naar smaak witte peper aan de soep toe

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha