Soep uit Shanghai gevuld

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 704 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de lente-ui in 8 stukjes
  2. Sla de gember plat
  3. Breng 5 dl water met de lente-ui, gember en kip aan de kook
  4. Zet het vuur laag en kook de kip 10 minuten
  5. Laat de kip afkoelen in het vocht
  6. Was en week de paddestoel in warm water 30 minuten
  7. Giet het vocht af en vang het op
  8. Verwijder het steeltje van de paddestoel
  9. Klop de eieren met 1 theelepel maïzena los
  10. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak van het losgeklopte ei een dunne omelet
  11. Spoel de bamboespruit af onder koud stromend water
  12. Snijd de kip, ham, omelet en bamboespruit in dunne reepjes
  13. Leg de paddestoel in het midden van een grote vuurvaste kom
  14. Leg rondom de paddestoel de reepjes ham, omelet en kip in een aardig patroon
  15. Vul het midden op met bamboespruit en 1 dl paddestoelenvocht
  16. Plaats een stoomrek in een wok en breng water tot 1 cm onder het stoomrek aan de kook
  17. Plaats de gevulde kom op het rek en sluit de wok af met een deksel
  18. Stoom het gerecht 20 minuten op een hoog vuur
  19. Verhit 1 liter kippenbouillon
  20. Stort de inhoud van de kom in een soepterrine en giet de kippenbouillon voorzichtig langs de rand (Pas op dat het patroon niet verstoord wordt)

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha