Soep van Fazant

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1555 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De groenten schoonmaken en in kleine stukjes versnijden zodat ze snel garen en veel van hun parfum afgeven
  2. De borsten van de fazant snijden en koel bewaren
  3. De rest wordt in stukken gehakt
  4. De fijngesneden groenten in een grote pan in boter stoven
  5. De in stukken gehakte fazant toevoegen en gedurende een tiental minuten aan alle kanten lichtjes laten bruinen
  6. De port in twee keer toevoegen
  7. Als de port is verdampt, het teentje look, de champignons en de bouillon toevoegen
  8. Aan de kook brengen en een uur zachtjes laten pruttelen
  9. De soep door een fijne zeef halen en alles, het karkas inbegrepen, goed uitdrukken
  10. Het verkregen vocht door een linnen doek halen
  11. Het wit van de borsten kruiden met peper en zout en bakken in de pan
  12. Het vlees in langwerpige blokjes snijden
  13. De bouillon van de fazant opwarmen en room, het borstvlees en de cognac toevoegen (de cognac werd eerst opgewarmd en op een veilige plaats geflambeerd)
  14. De kruiding van de soep nagaan
  15. Opdienen met in boter goudgeel gebakken blokjes brood

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha