Soep van kikkererwten pompoen en anijszaad

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1460 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten 24 uur in een grote pan water weken
  2. Spoel de kikkererwten de volgende dag af onder stromend water, zet ze onder in vers water en breng het aan de kook
  3. Laat 45 minuten koken of tot de kikkererwten zacht zijn
  4. Laat ze afkoelen
  5. Schep de erwten uit de pan met een schuimspaan
  6. Verwijder de velletjes door de erwten tussen uw vingers te knijpen
  7. Houd de kikkererwten apart in hun kookvocht
  8. Prik 2 kruidnagels in elke ui
  9. Stop het anijszaad in een klein zakje van neteldoek
  10. Bind peterselie, selderie en laurierblad samen tot een bouquet garni
  11. Doe pompoenblokjes, uien, zout en peper in een grote pan, giet de melk erover en voeg het kruidenbuiltje en het zakje anijszaad toe
  12. Breng aan de kook
  13. Draai het vuur laag en laat 1 uur koken of tot de pompoen gaar is
  14. Verwijder uien, anijszaad en kruidenbuiltje
  15. Controleer of de kruidnagels nog in de uien zitten, zo niet dan moet u ze uit de soep halen
  16. Plet de pompoen in de melk tot een moes, terwijl de soep nog warm is
  17. Giet de soep in een schone pan
  18. Snijd de boter in blokjes en voeg ze van het vuur aan de soep toe
  19. Roer tot de boter gesmolten is
  20. Warm de kikkererwten snel op in hun kookvocht
  21. Laat ze goed uitlekken en voeg ze vlak voor het opdienen toe aan de soep
  22. Een modern recept

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha