Soep van verse krab met gember

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1100 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak eerst een groentebouillon door de wortel, ui, prei, laurier en een beetje zout in ruim water aan de kook te brengen
  2. Laat dit op laag vuur even trekken en voeg dan de krabben toe
  3. Laat levende krab 20 minuten flink doorkoken
  4. Verwarm gekookte krab slechts 10 minuten goed
  5. Neem de krabben uit het nat, laat ze afkoelen en breek de scharen eraf
  6. Open ze en neem het vlees eruit
  7. Doe hetzelfde met de schalen
  8. Haal alle kraakbeentjes en gekleurde stukjes krab eraf en doe die weg
  9. Breng de visbouillon aan de kook, voeg de gember, rijstwijn of sherry, wat zout en versgemalen peper toe en doe er de in stukken verdeelde krab bij
  10. Schep de soep in verwarmde kommen, garneer met een toefje peterselie en dien direct op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha