Soep van wildfond

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2786 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor een lekkere wildsoep de hoedjes van 100 gr shiitake paddestoelen in dunne reepjes snijden, met 1/2 teen knoflook uit de pers in 1 eetlepel boter 4 minuten bakken en op een zeef laten uitlekken
  2. Een kleine winterwortel en een steel bleekselderij in lucifergrote reepjes snijden en 1 minuut blancheren
  3. Verse basilicumblaadjes, ± 10 stuks, in reepjes snijden
  4. Per soepkop 3 (met ricotta gevulde) gedroogde ravioli in gezouten water gaarkoken en koud spoelen
  5. Alles afgedekt koel wegzetten
  6. Twee potten wildfond (ca 1 1/8 liter) met 1/2 dl Madeira-wijn of rode port al roerend nèt aan de kook brengen, de ravioli even meewarmen
  7. Het vulsel over 6-8 verwarmde soepkommen verdelen, 8 sneetjes casino-bruin roosteren en hieruit sterren steken
  8. De hete bouillon over de soepkommen verdelen, de broodsterren erbij serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha