Suen La To Chinese pikante soep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1055 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de Chinese paddestoelen en de zwarte zwam en week ze 30 minuten in kokend water
  2. Verwijder de steeltjes van de paddestoelen, snijd de kapjes in dunne reepjes en blancheer ze in kokend water waaraan 1 eetlepel gembersap en 1 eetlepel rijstwijn is toegevoegd
  3. Snijd de varkensfilet in dunne reepjes en marineer die 20 minuten in 1 eetlepel lichte sojasaus, 1/2 theelepel suiker en 1 theelepel maïzena
  4. Was de inktvis en controleer of de ingewanden, de pen en de vliezen zijn verwijderd
  5. Snijd de inktvis vervolgens in dunne reepjes en marineer die 10 minuten met 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel gembersap en 1 theelepel maïzena
  6. Was de bamboescheut onder koud stromend water
  7. Snijd de bamboe, de tofu en de winterwortel in dunne reepjes
  8. Hak de koriander en de lente-ui grof en klop de eieren los
  9. Vermeng voor het bindpapje 2 1/2 eetlepel aardappelmeel met 5 eetlepels kippenbouillon
  10. Verhit in een wok ± 5 dl arachideolie
  11. Giet overtollig vocht van de varkensfilet en inktvis af en schroei de reepjes varkensfilet en inktvis dicht tot ze van kleur zijn veranderd
  12. Giet de olie en de reepjes af (leg hiervoor een olievergiet/metalen zeef op een oliecontainer/oude pan)
  13. Breng 1 liter kippenbouillon, 3 eetlepels lichte sojasaus, 3 eetlepels witte rijstazijn en 1 theelepel suiker aan de kook, voeg de tofu, bamboescheut, winterwortel, paddestoel en zwarte zwam toe en breng het geheel opnieuw aan de kook
  14. Voeg zoveel van het bindpapje toe tot de soep is gebonden
  15. Voeg de reepjes varkensfilet en inktvis toe, zet het vuur uit en voeg in een dun straaltje de losgeklopte eieren aan de soep toe
  16. Wacht enkele seconden en roer het ei door de soep
  17. Voeg tenslotte de koriander, de lente-ui en 1 eetlepel chiliolie en witte peper toe

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha