Tom chin gung Thaise garnalenballetjessoep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 715 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de garnalen, verwijder de zwarte darm en pureer ze
  2. Doe de korianderwortel in een mixer met de geplette knoflookteen
  3. Doe garnalen, zout, peper, ei en maizena erbij en draai tot een smeuige samenhangende massa
  4. Als het te nat is, eventueel maizena of bloem toevoegen
  5. Vorm van de massa walnootgrote balletjes en houd ze apart op een schaal
  6. Spoel de paddestoelen af onder koud stromend water, zet dan 25 minuten net onder warm water
  7. Verwijder dan verharde stengeldelen en hak de hoedjes fijn
  8. Snij de tahoe in blokjes van 1/2 cm
  9. Verdeel de lente-uien in stukken van 3 cm
  10. Verwarm de bouillon in een pan van 3-4 liter, doe de balletjes en de vissaus erin en breng op matig vuur aan de kook
  11. Als de soep kookt, het vuur dimmen en 30 minuten laten pruttelen
  12. Doe de paddestoelen erbij en sudder 15 minuten
  13. Doe de tahoe en lente-ui erbij, roer even door en laat 3 minuten doorkoken
  14. Garneren met koriander

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha