Tomatensoep quenelles v komkommerbavarois koude

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 944 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze grof
  3. Laat het rookspek in een hoge pan zachtjes uitsmelten, neem het spek eruit
  4. Smoor ui en knoflook kort in het spekvet
  5. Voeg de tomaten, de bouillon en de kruiden toe en breng het geheel aan de kook
  6. Laat de tomaten in circa 30 minuten gaar koken
  7. Ontvel de vleestomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
  8. Haal de kruiden uit de pan en zeef de soep door een (draai)zeef en breng hem op smaak met peper en zonodig zout
  9. Roer de tomatenblokjes door de soep en laat deze in de koelkast goed koud worden
  10. Proef voor het serveren nog eens of er nog peper en zout of kruiden toegevoegd moeten worden
  11. Schil de komkommer met een kaasschaaf en snijd hem in de lengte doormidden
  12. Schep met een meloenboller de zaadlijsten eruit en pureer de komkommerhelften
  13. Druk de puree door een zeef; er is 3 dl nodig
  14. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water
  15. Laat ze met een beetje water in een steelpan of in de magnetron smelten en roer dit door de komkommerpuree
  16. Breng de puree pittig op smaak met peper en zout en laat hem afkoelen tot geleiachtig
  17. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de komkommermassa
  18. Vorm met een ijslepel quenelles van de komkommerbavarois en leg er een in het midden van vier gekoelde soepborden
  19. Schep de soep eromheen en garneer met basilicum

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha