Tomatensoep zoetzuur

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 840 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Blancheer 800 gr rijpe tomaten, ontvel ze en snijd ze in stukjes
  2. Pel en snipper 1 ui
  3. Maak 1 prei (alleen het wit) en 2 sjalotten schoon en snipper ze fijn
  4. Verhit 3-4 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan en fruit de ui, tomaat, sjalot en prei hierin 4 minuten
  5. Pureer dit mengsel
  6. Verwarm 1 1/4 liter kippenbouillon en meng er de tomatenmoes, 1/2 theelepel witte peper, zout naar smaak, 2 theelepels suiker en 1 theelepel gemberpoeder door
  7. Voeg eventueel 3-4 fijngehakte gemberbolletjes op siroop met 2 eetlepels siroop toe (laat de suiker dan weg)
  8. Breng de soep aan de kook en laat haar ± 2 minuten pruttelen
  9. Vermeng 1 1/2 eetlepel maïzena met 3-4 eetlepels water en bind hiermee de soep al roerend
  10. Breng op smaak met fijngesneden sjalot of prei en serveer direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha