Tongsoep Kantonees

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 700 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de tongfilets, snijd ze overdwars in vingerbrede repen en snijd deze weer in stukken van 2 cm
  2. Leg de vis in een kom en giet daar de soja, sherry en olie in
  3. Schep de vis om en zet de kom afgedekt 2 uur op een koele plaats, maar niet in de koelkast
  4. Week de paddestoelen in veel water
  5. Breng de kippenbouillon aan de kook, was de rijst en kook deze 10-15 minuten in de kippenbouillon
  6. Voeg dan de selderij, ui en wortel toe en laat ± 10 minuten op een laag vuurtje doorpruttelen
  7. Roer de bouillon om, doe er de stukjes tong bij en zorg ervoor dat de bouillon aan de kook blijft
  8. Snijd de geweekte paddestoelen in stukken en doe ze in de pan
  9. Voeg na 5 minuten koken wat vers gemalen peper toe
  10. Laat de soep nog even doorkoken en breng op smaak met sojasaus, peper en zout
  11. Serveer de sjalotjes apart bij de soep

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha