Uiensoep heldere

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2378 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen
  2. Zet een koekenpan met daarin boter op en fruit de uienringen licht aan
  3. Voeg de tomatenpuree hieraan toe
  4. Giet op het mengsel wat bouillon en roer het geheel goed door
  5. Breng het mengsel over in een hoge pan en zet deze op een laag vuur
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem drie kwartier trekken
  7. Was en hak de peterselie en bieslook
  8. Snijd het stokbrood en rasp de kaas
  9. Schenk de soep in soepkommen en leg in iedere kom een stukje stokbrood
  10. Strooi hierover wat geraspte kaas en zet de soepkommen vervolgens een kwartier in een op 180 graden voorverwarmde oven
  11. Strooi, als de kaas gesmolten is, voor het serveren nog wat gehakte peterselie en bieslook over de soep

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker26 dec 2011 om 11:24 Reageer

    kan je dat ook mengen


Reageer zelf op dit recept

kaptcha