Uiensoep met wortel en bier

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1033 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in stukken
  2. Breng het water aan de kook, voeg het vlees toe, breng het opnieuw aan de kook en schep het schuim af
  3. Laat het vlees ± 25 minuten in een open pan trekken
  4. Voeg het laurierblad, de in stukken gesneden ui, de foelie, peperkorrels, tijm en gewassen selderij toe en laat de bouillon nog 1 1/2 uur in een open pan op een zacht vuur trekken
  5. Schep het vlees uit de pan, houd het apart en zeef de bouillon
  6. Maak de uien en de wortelen schoon en snijd ze respectievelijk in ringen en in plakjes
  7. Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit hierin de uien 5 minuten
  8. Voeg de wortelen toe en bak ze enkele minuten mee
  9. Schenk de gezeefde bouillon en het bier erbij en breng alles aan de kook
  10. Laat de bouillon nog 20 minuten zachtjes koken
  11. Voeg het vlees toe en breng de soep op smaak met paprikapoeder, peper en zout
  12. Strooi er vlak voor het serveren de selderij over
  13. Serveer deze soep met bruin brood, belegd met kaas

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha