Vissoep met bleekselderij en aardappel

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1394 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en knoflook en hak ze fijn
  2. Snijd de kabeljauwfilet en de gewassen bleekselderij in stukjes
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes
  4. Verhit in een pan met dikke bodem de boter en fruit de sjalot en knoflook hierin zonder te kleuren
  5. Strooi de bloem erover en fruit die 1 minuut mee
  6. Roer deel voor deel het water erdoor, zodat een heel dunne, gebonden saus ontstaat
  7. Breng het aan de kook en voeg de bouillontabletten, de bleekselderij en de aardappelen toe
  8. Laat de soep enkele minuten zachtjes koken
  9. Voeg de stukken vis toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken
  10. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de room erdoor
  11. Voeg de garnalen toe en laat ze in de soep warm worden, maar niet koken
  12. Serveer de soep, bestrooid met bieslook en geef er soepstengels bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha