West indische scampi-soep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 911 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -de poularde van binnen en buiten inwrijven met zout en peper -meng de wortels-ui-knolselderij-prei en vul de poularde ermee -sluit af met een cocktailprikkertje -water met zout,laurier en peperkorrels in een pan aan de kook brengen -de poularde erin doen en zachtjes 1 uur laten koken -water met zout in een andere pan aan de kook brengen en de rijst gaar koken; daarna zeven en goed laten uitlekken en overdoen in een grote schotel (warm houden)-de poularde uit de pan halen en de vulling eruit halen en deze door een zeef wrijven met de helft van de kippebouillon (laurier en peperkorrels verwijderen) -boter in een pan verhitten en de kerriepoeder even fruiten en daarna de bouillon toevoegen -aan de kook brengen en de scampi's er heet in laten worden -bananen pellen en met een vork fijn prakken en in de pan doen -de poularde ontdoen van vellen en het vlees van de botjes halen en het vlees in dunne reepjes snijden en samen met de rijst in de soep doen -verwarm de soep goed door en laat 5 min zachtjes trekken -daarna alles overdoen in een soepterrine en meteen serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha