Wijnsoep verborgen

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 941 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in halve ringen
  2. Was de champignons en snijd ze in plakjes
  3. Schil de komkommer en schaaf hem in zeer dunne plakjes
  4. Verkruimel de Danish Blue kaas
  5. Roer in een kopje het ei met een vork los
  6. Verhit in een braadpan 1 eetlepel boter en laat daarin de ui en champignons ca 7 minuten zachtjes bakken
  7. Schep af en toe om
  8. Voeg de komkommerplakjes en wat peper toe en bak die ca 7 minuten mee
  9. Voeg daarna 6 dl water en het bouillontablet toe en laat alles ca 15 minuten zachtjes koken
  10. Roer er de wijn en zure room door en laat nog 15 minuten zachtjes koken
  11. Spreid intussen de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit en laat ze in ca 10 minuten ontdooien
  12. Bestrijk de bovenkant dun met het losgeroerde ei
  13. Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius of gasstand 5-6
  14. Verdeel de soep over 4 soepkommen
  15. Span over elke soepkom een plakje bladerdeeg en druk dat over de rand vast
  16. Bestrooi met de geraspte oude kaas en de Danish Blue kaas
  17. Verdeel er de rest van de boter in klontjes over
  18. Zet de soepkommen in het midden van de oven
  19. Laat het bladerdeeg in ca 15 minuten opbollen en gaarbakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha