Witte bonensoep met crostini

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 682 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C of gasovenstand 4
  2. Maak intussen de venkelknol schoon, was hem en snijd hem in reepjes (bewaar het groen voor de garnering)
  3. Maak de wortel schoon, was hem en snijd hem in blokjes
  4. Pel en snipper de ui
  5. Peel 1 teentje knoflook en hak het fijn
  6. Verhit in een (soep)pan 2 eetlepels olie, voeg de venkel, wortel, ui, knoflook en keukenkruiden toe en laat dit afgedekt 10 minuten smoren; schep af en toe om
  7. Snijd intussen de ciabatta schuin in sneetjes
  8. Pel de rest van de knoflook en pers die boven een kommetje uit
  9. Roer er de rest van de olie door
  10. Bestrijk de sneetjes ciabatta met de knoflookolie en bak ze in het midden van de oven op het ovenrooster in 8 minuten goudbruin (= crostini)
  11. Voeg intussen de bonen en 1 liter water aan het groentemengsel toe en breng het aan de kook
  12. Verkruimel er de bouillontabletten boven en laat ze oplossen
  13. Laat de soep afgedekt 5 minuten zachtjes koken en breng hem op smaak met zout en peper
  14. Laat de crostini iets afkoelen en bestrijk ze met pesto
  15. Schep de soep in 4 diepe borden en strooi er venkelgroen en kaas over
  16. Serveer de soep met de crostini

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha