Witte bonensoep1

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 723 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet de bonen minstens 12 uur in de week in het water met de bouillontabletten
  2. Schil de aardappelen en rasp ze fijn
  3. Voeg ze bij de bonen, evenals het poulet, de tomatenpuree en de kruiderij
  4. Breng dit aan de kook en laat de soep 3 uur zacht trekken
  5. Kruid het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van
  6. Smelt de boter in een kleine braadpan
  7. Snipper de knoflook fijn en laat die samen met de spekblokjes zachtjes in de boter uitbakken
  8. Pel de tomaten en snijd ze klein
  9. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes
  10. Voeg, nadat de soep is getrokken, de gehaktballetjes, het spek-knoflook-mengsel, de tomaten, de paprikablokjes en de soepgroente toe en laat dit alles ca 20 minuten meekoken
  11. Maak de selderij schoon, knip hem klein en voeg die op het laatst aan de soep toe
  12. Roer en warm de soep goed door
  13. Als de soep te dik is geworden, kunt u nog wat water toevoegen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha