Wortel pompoensoep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1799 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de wortels schoon, leg 1 wortel achteruit en snijd de andere wortels in stukjes
  2. Maak de pompoen schoon en snijdt het vruchtvlees in kleine stukjes
  3. Verhit de boter in een pan en bak hierin eventjes de wortel en pompoen
  4. Giet de bouillon en de melk erbij, breng het aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken
  5. Pureer dan de soep met de staafmixer en voeg de appelsap toe
  6. Laat de soep nog een paar minuten zachtjes koken en breng deze dan op smaak met peper en zout
  7. Haal de korsten van het brood en snijdt deze in blokjes
  8. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de broodblokjes mooi bruin en krokant
  9. Rasp de over gebleven wortel en strooi dit met de broodblokjes over de soep

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha