Wortelsoep met gember

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1173 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de gember heel fijn
  2. Snijd de stoneleeks in dunne ringetjes
  3. Schrap de wortels, was ze en snijd ze in stukjes
  4. Pers de citroen uit
  5. Ris de tijmblaadjes van het takje
  6. Pel en snipper het sjalotje
  7. Verhit de boter in een (soep)pan en bak daarin de sjalot en het gemberpoeder zachtjes 1 minuut
  8. Voeg de wortel, de tijm, het citroensap en 7 dl water toe en verkruimel er de bouillontabletten boven
  9. Laat de wortel afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar koken
  10. Pureer de soep met staafmixer en zeef haar boven een andere pan
  11. Laat de soep in 3 minuten opnieuw zachtjes warm worden en roer er van het vuur af de slagroom door
  12. Breng de soep op smaak met zout en peper
  13. Schep de soep in 4 diepe borden en strooi er de gember en de stoneleeks over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha