Y ih-t ang haaievinnesoep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 927 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet een avond tevoren de haaievinnen in koud water en laat ze ± 8 uur weken
  2. Kook ze de volgende morgen 1 1/2 uur in vers water
  3. Spoel ze daarna af en zet ze weg
  4. Zet in een andere pan 1 liter water met het poelet, zout, foelie, tijm, peterselie en selderijgroen op
  5. Laat de bouillon ook 1 1/2 uur koken, zeef deze daarna en zet het kippenvlees even weg
  6. Kook de afgespoelde haaievinnen nu in de kippenbouillon in 1 uur gaar
  7. Fruit intussen de knoflook in de olie goudgeel en laat die op een zeef uitlekken
  8. Snijd het kippenvlees en de ham in luciferdunne reepjes van 3-4 cm
  9. Klop het ei los
  10. Breng, als de haaievinnen gaar zijn, de bouillon nog even goed aan de kook, hang op de pan een zeef en wrijf daar het ei door
  11. Maak de soep af met de knoflook, hem, kip, zout en peper
  12. Dien de soep op in porseleinen soepkommen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha