Albondigas Riojanas Spaanse gehaktballetjes uit Rioja

tapas
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2148 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week het stokbrood ± 15 minuten in de wijn
  2. Maak het lamsgehakt aan met het ei, de eidooier, de knoflook, de peterselie en het geweekte, uitgeknepen stokbrood en breng op smaak met zout en peper
  3. Laat het gehakt in de koelkast ± 30 minuten rusten en rol het daarna tot balletjes van ± cm doorsnede
  4. Verhit de olie en bak de gehaktballetjes rondom bruin
  5. Doe de uireepjes erbij en bak ze op halfhoog vuur ± 5 minuten mee
  6. Zet de afzuigkap uit
  7. Giet de cognac in de pan, steek hem aan en laat uitbranden
  8. Giet de fond en de tomatensaus bij de gehaktballetjes en breng het geheel aan de kook
  9. Laat de balletjes, met het deksel op de pan, op laag vuur ± 30 minuten stoven

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker31 jan 2008 om 09:56 Reageer

    voor hoeveel personen is dit?


Reageer zelf op dit recept

kaptcha