Aardappel-kaasballetjes gefrituurde

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1803 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met zout en tijm gaar en bereid met boter en melk een stevige puree
  2. Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie door de puree
  3. Breng met peper en zout op smaak
  4. Roer het eiwit met 1 eetlepel water los
  5. Plak aardappelpuree rondom de kaasblokjes en vorm dit tot balletjes
  6. Wentel deze eerst door het eiwit en dan door de paneermeel
  7. Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, basilicum, zout en peper
  8. Verhit het frituurvet tot 175 graden en frituur de kaasballetjes in 4 minuten goudbruin
  9. Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een warme schaal
  10. Serveer het sausje apart

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker08 aug 2011 om 13:46 Reageer

    Kaas is alleen geschikt voor ECHTE vegetariƫrs wanneer het niet dierlijk (dus microbieel of plantaardig) gestremd is!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha