Artisjokken met wijn ansjovis en kappertjes

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 965 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng het water op halfhoog vuur aan de kook, doe de artisjokken erin en kook 15 minuten op laag vuur met de deksel erop
  2. Giet af en dep droog met keukenpapier
  3. Verwijder de twee buitenste harde blaadjes, snij de stelen glad af
  4. Snij ze in vieren
  5. Haal het oneetbare hooi uit het hart (met een scherp aardappelmesje)
  6. Verhit de olie in een braadpan op halfhoog vuur, smoor de artisjokken ½ minuut en doe de wijn erbij
  7. Laat de artisjokken 15-20 minuten zachtjes koken in gesloten pan tot er makkelijk met een mes in geprikt kan worden (eventueel extra water erbij)
  8. Leg ze op een schaal
  9. Roer de ansjovis, peterselie, knoflook en kappertjes door de wijn en bestrooi met peper
  10. Artisjokken eet je blaadje voor blaadje
  11. Doop het blaadje in saus en zuig het zachte deel uit het blad
  12. Het blad zelf is niet eetbaar
  13. De binnenste kleine blaadjes en het 'hooi' zijn ook niet eetbaar
  14. De bloembodem is het lekkerst! Heet of op kamertemp serveren of als snack

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha