Asperges met ham en Parmezaanse kaas

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 962 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd 300 gr kleine aardappelen in vieren, kook ze 10 minuten in water met zout en laat ze uitlekken
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie, fruit hierin 1 teentje knoflook uit de pers, bak de aardappelen hierin omscheppend 3 minuten en roer er 2 eetlepels citroensap door
  3. Breng op smaak met zout en houd de aardappelen warm
  4. Kook 500 gr groene asperges in ± 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken
  5. Roer een dressing van 1 eetlepel Zaanse mosterd, 1 eetlepel appelazijn en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper
  6. Verdeel de aardappelen over 4 borden, leg de asperges erop en schenk de dressing erover
  7. Leg daarop per bord 2 plakken rauwe ham en schaaf er royaal flinters Parmezaanse kaas over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha