Aubergine met parmezaanse kaas

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1713 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi aubergine en courgette met zout, laat een uur uitlekken en dep droog met keukenpapier
  2. Vergiet in een koekenpan 1 cm diep laagje olie, bak courgette en aubergine tot ze goudbruin zijn, laat op (veel) keukenpapier uitlekken
  3. Verhit in een andere koekenpan 2 lepels olijfolie, doe tomaten, (suiker indien de tomaten uit blik komen), basilicum, zout en peper erin en sudder ½ uur tot er een dikke saus is
  4. Schik de aubergine in 1 laag in een ovenschaal van 23 x 33 cm, strooi er wat Parmezaanse kaas over
  5. Dan Mozzarella, dan tomatensaus
  6. Dan courgette, parmezaanse kaas, Mozzarella, tomatensaus
  7. Etc
  8. Eindig met aubergine en parmezaanse kaas
  9. Zet 40 minuten op 175° tot de bovenkant mooi bruin is en de randen borrelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha