Bagels

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 867 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gist en suiker oplossen in 450 ml handwarm water
  2. ± 5 minuten laten staan
  3. Bloem (beetje achterhouden) en zout mengen, kuiltje in midden maken
  4. Gistmengsel in kuiltje schenken
  5. In ± 15 minuten tot stevig, maar niet te droog deeg kneden (eventueel wat bloem toevoegen)
  6. Oven voorverwarmen op 200 °C
  7. Deeg in 10 stukken delen
  8. Elk deel uitrollen tot vingerdikke staaf van ± 15 cm
  9. Staafjes tot cirkel buigen, uiteinden met water aan elkaar plakken
  10. Bagels afgedekt met vochtige doek op warme plaats 20-30 minuten laten rijzen
  11. Ruim water aan de kook brengen
  12. Bagels 15 seconden in water onderdompelen
  13. Laten uitlekken
  14. Bagels op bakblik leggen
  15. In midden van oven in 30-35 minuten goudbruin bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha