Bapao

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 997 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verkruimel de gist in een kopje
  2. Doe het water erbij en roer de gist, als ze vloeibaar is geworden, een keer om
  3. Zeef de bloem in een kom
  4. Maak een kuiltje erin en strooi zout en suiker over de bovenrand
  5. Schenk het gistmengsel in het kuiltje en werk er wat bloem zonder suiker en zout door
  6. Dek dit mengsel af met de overige bloem en wacht dat de bloem - door de werking van de gist gaat barsten
  7. - Doe de melk erbij en kneed en duw het deeg, tot het niet meer aan het aanrecht plakt
  8. Bestrijk een kom met boter, leg het deeg erin en strooi wat bloem over de bovenkant
  9. Dek de kom af met plasticfolie en zet ze op een warme tochtvrije plaats
  10. Wacht tot het deeg in omvang is verdubbeld
  11. Verwarm de olie
  12. Snijd de prei in zeer dunne reepjes
  13. Fruit prei, knoflook en gehakt al roerend, tot het gehakt bruin ziet en al het vocht is verdampt
  14. Roer zout ketjap en sherry erdoor en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
  15. Maak de maizena aan met de bouillon
  16. Roer dit mengsel door het gehaktmengsel en laat even koken
  17. Laat de vulling afkoelen
  18. Rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht tot een 5 cm dikke rol
  19. Snijd deze rol in 2 cm brede stukken
  20. Rol ieder stukje uit met een bebloemde deegroller tot een rondje met een middellijn van 10 cm
  21. Leg op ieder rondje 2 eetlepels vulling en vouw het deeg dicht
  22. Plak het deeg met wat water vast
  23. Geef een mooie ronde vorm
  24. Leg de broodjes weg op een bebloemde opervlakten en laat nog 30 min
  25. narijzen
  26. Breng een ruime bodem water aan de kook in een stoompan
  27. Heb je geen stoompan, hang dan een metalen stoommandje in een grote pan met een bodempje water
  28. Leg de broodjes op het stoomrek of in het stoommandje en zorg dat de broodjes van elkaar af blijven liggen
  29. Stoom de broodjes in 10 minuten gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha