Basis recept voor Flensjes

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1328 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een kom en voeg wat zout toe
  2. Wanneer het zoete flensjes moeten worden, voeg dan ook een schepje suiker toe
  3. Roer het ei erdoor en voeg de melk met scheutjes toe
  4. Klop met de garde totdat er een glad beslag is ontstaan
  5. Smelt de boter, maar laat de ze niet heet worden
  6. Voeg de gesmolten boter bij het beslag, roer de ze er goed door en laat het beslag een uur rusten
  7. Doe een heel klein beetje boter in een kleine koekenpan
  8. als deze heet is doe er dan een beetje beslag bij
  9. Bak het flensje aan een kant bruin, keer het om en bak de andere kant
  10. Bij de volgende flensjes hoeft u geen boter meer in de pan doen
  11. Er zit voldoende boter in het beslag

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha