Boerenpannenkoek met honingmosterd

vegetarisch
  • Portie: 2 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1680 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De gist met lauwwarme melk aanmengen
  2. In de bloem een kuiltje maken, wat zout toevoegen en melkmengsel hierin gieten
  3. Roeren tot glad beslag ontstaat, dan rest van melk toevoegen
  4. Roer de tijm erdoor
  5. Beslag laten rijzen
  6. Laat de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking wellen in heet water
  7. Snijd de rookworst schuin in plakken van ongeveer 3/4 cm dik
  8. Roer de honing en de mosterd in een kommetje door elkaar
  9. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan met een anti aanbaklaag
  10. Verdeel wat van de plakken worst over de bodem van de pan
  11. Roer het beslag goed door en schep wat op de worst
  12. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant begint te stollen en de onderkant mooi bruin is
  13. Draai de pannenkoek voorzichtig om
  14. Bak de onderkant goudbruin
  15. Houd de pannenkoek warm au bain marie, en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier
  16. Verdeel de pannenkoeken over de borden en bedruppel ze met de honingmosterd

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha