Boernkool-in-roomsaus-ovenschotel

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1088 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen en de boerenkool in water met zout naar smaak afzonderlijk gaar
  2. Pel en snipper intussen de ui
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  4. Verkruimel de roquefort
  5. Verhit 30 g boter en bak de ui met de champignons ? 10 minuten op een laag vuur
  6. Breng op smaak met peper en zout
  7. Stamp de gekookte aardappelen met de warme melk, een klontje boter, nootmuskaat en peper en zout naar smaak tot een fijne puree
  8. Verwarm de oven voor tot 200?C
  9. Vet een ruime ovenschaal in met de rest van de boter en verdeel een derde van de puree over de bodem van de schaal
  10. Verdeel de rest van de puree langs de wand van de schaal tot een mooie hoge rand
  11. Schep hierin het champignonmengsel
  12. Smelt 25 g boter en voeg de bloem toe
  13. Laat de bloem in ? 2 minuten gaar worden
  14. Voeg de cr?me fra?che en de rest van de melk toe en laat het op een laag vuur doorkoken tot een gebonden saus
  15. Schep de uitgelekte gare boerenkool erdoor en breng dit op smaak met peper en zout
  16. Schep de boerenkool op de champignons in de ovenschaal
  17. Strooi de roquefort en de cashewnoten erover en dek de schaal af met aluminiumfolie
  18. Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in ? 25 minuten door en door warm worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha