Briochebrood

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 735 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gist in 3 eetlepels lauw water oplossen
  2. Bloem, suiker en zout mengen
  3. Gistmengsel toevoegen
  4. Eieren met 2 tegelijk erdoor roeren
  5. Boter op kamertemperatuur toevoegen
  6. Goed mengen tot elastisch deeg
  7. Deeg afgedekt met plasticfolie ± 2 uur op warme plaats laten rijzen
  8. Uit kom nemen en met deegroller lucht uit deeg slaan
  9. Vorm invetten en met bloem bestuiven
  10. Van deeg bol vormen en in vorm doen
  11. ± 2 uur laten narijzen op warme plek
  12. Oven voorverwarmen op 200 °C
  13. In oven brioche in ± 40 minuten gaar en goudbruin bakken
  14. Direct uit de oven bovenkant met water bestrijken en brioche laten afkoelen
  15. Idee: dit brood is nog lekkerder als het even geroosterd wordt

Reageer zelf op dit recept

kaptcha