Chao quezi gebakken aubergine uit Szetsjwan

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 869 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aubergines
  2. Verwijder de uiteinden
  3. Snijd ze in plakken van 1 cm dik
  4. Maak deze droog
  5. Verhit de olie in een wok tot een blauwe walm zichtbaar wordt
  6. De olie moet goed heet zijn omdat de plakken aubergine zich anders vol zuigen met olie
  7. Doe de knoflook (uit de pers) en geraspte gemberwortel hierin
  8. Schep alles eenmaal goed om en doe de plakken aubergine erbij
  9. Laat deze 2-3 minuten bakken
  10. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier
  11. Voeg aan de resterende olie alle overige ingrediënten toe, behalve de maïzena
  12. Roer alles goed door en laat het 1 minuut flink koken
  13. Maak de maïzena aan met koud water en voeg het toe aan de inhoud van de wok
  14. Blijf roeren tot een licht gebonden saus is verkregen
  15. Laat 1 minuut zachtjes doorkoken
  16. Doe de plakken aubergine terug in de pan en laat het 2 minuten sudderen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha