Courgettemoussaka met noten

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 601 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de courgettes in plakken van 1/2 cm dik
  2. Verwarm de olie in een diepe pan en bak de courgettes hierin lichtbruin
  3. Laat ze daarna in een met keukenpapier beklede vergiet uitlekken
  4. Verwarm de boter in een hapjespan en bak de gehakte ui met de kleingesneden knoflook hierin
  5. Voeg er de in parten gesneden tomaten, zout en peper aan toe en laat dit 10 minuten pruttelen
  6. Meng er van het vuur af 2 eetlepels paneermeel, de losgeklopte eieren en de fijngeknipte peterselie door
  7. Vet een ovenschaal van ± 32 x 22 x 5 cm met een beetje olie in en bestrooi met het overige paneermeel
  8. Leg een laagje courgette in de schaal en bedek dat met een laagje van het ui-tomaatmengsel
  9. Herhaal dit en zorg dat de bovenste laag uit courgette bestaat
  10. Meng de saus met de noten en vul de schaal hiermee
  11. Zet de schaal 45 minuten midden in een op 180°C voorverwarmde oven tot de moussaka goudbruin is gebakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha