Driekleurenbrood

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 515 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de dragon heel fijn
  2. Rasp de citroenschil boven een kom
  3. Verwarm de tomatensap tot lauw
  4. Doe in de ene kom 250 g broodmix, in de andere kom 150 g en in een derde kom de rest
  5. Doe in kom 1 de boter en tomatensap en maak een deeg volgens de verpakking
  6. Doe in kom 2 de dragon, ¾ dl water en 11/2 lepel boter en maak een deeg volgens gebruiksaanwijzing
  7. Doe in kom 3 1 lepel boter, 1/2 dl boter en citroenrasp en maak een deeg
  8. Bestuif de aanrecht met bloem
  9. Kneed het tomatendeeg nogmaals door en rol uit tot een lap van 40 x 25 cm
  10. Kneed het dragondeeg nogmaals en rol uit tot een lap van 35 x 20 cm
  11. Leg op het tomatendeeg
  12. Kneed het citroendeeg even door en rol uit tot een lap van 30 x 15 cm en leg op het dragondeeg
  13. Rol de deeglagen tegelijk vanaf de lange zijde op en druk de naad en zijkant dicht
  14. Vet de bakplaat in, leg de deegrol met de naad omlaag erop en laat onder plasticfolie op een warme plaats nog 30 minuten rijzen
  15. Verwarm de oven voor op 200°
  16. Verwijder de folie, bestuif het deeg met bloem en bak in 30 minuten bruin
  17. Laat op een taartrooster afkoelen

Reageer zelf op dit recept

kaptcha