Franse stokbrood gebakken in eigen keuken

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 671 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor bij de B
  2. B
  3. Q
  4. of heerlijk bij de koude schotel
  5. duur van het maken (incl
  6. rijstijden ongeveer 2,5 uur) (uitkomst 2 stuks a 130 gram) Benodigdheden: Bekken, deegsteker (of mes), vochtige handdoek, weegschaal, oven (voorkeur hete lucht) en veel geduld
  7. Werkwijze: * Deeg kneden tot een glad en soepele massa
  8. * Opbollen en onder een vochtige handdoek bewaren
  9. * Ongeveer 50 minuten laten rijzen
  10. * Het deegstuk verdelen in 2 gelijke stukken van ongeveer 130 gram
  11. * De deegstukken plat slaan en strak oprollen
  12. Daarna op lengte rollen van ongeveer 20 cm
  13. * De deegstukken op een gesmeerde bakplaat leggen en afdekken met een vochtige handdoek
  14. * Narijs van 50 minuten
  15. * Twee sneetjes maken in de stokken en in de oven zetten
  16. * Bakken 20 minuten in een oven van 230 graden Celsius
  17. Nu hebben we heerlijke franse stokbroden in Nederland gebakken
  18. Wil je de stokken nog authentieker maken moet er maar 1% gist op doen en de rijstijden (met name de eerste) langer maken
  19. Succes en smakelijk eten
  20. Denkt u dat het recept niet goed is of dat er andere problemen voordoen, mail dan naar info@bakkerijsterk
  21. nl

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha