Ganzelever in brioche verse

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 690 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Het deeg een dag op voorhand bereiden
  2. Bloem met de eieren mengen en de in de melk opgeloste gist toevoegen + zout en suiker
  3. Mengen, het deeg enkele keren "scheuren" en er beetje bij beetje de boter door keren
  4. Kneden tot het deeg soepel is en 24 uur op een koele plaats laten rusten
  5. De lever een dag op voorhand ontvliezen en ontzenuwen, kruiden met peper van de molen en een snuifje zout
  6. De lever met port overgieten en 8 uur op een koele plaats laten marineren
  7. De lever zachtjes mengen en tot worst vormen met de truffel als centrale garnituur
  8. De worst in een linnen doek wikkelen en goed aanspannen met touwtjes
  9. De worst enkele seconden in een pan met warm water leggen, zodat het overtollige vet wordt verwijderd
  10. Verfrissen in koud water en tot de volgende dag op een koele plaats laten rusten
  11. Een pasteivorm bedekken met briochedeeg, de lever van het linnen ontdoen en in de vorm leggen, verder afdekken met deeg en een uur laten rijzen
  12. Een schoorsteen in het deksel maken en met geklopt ei bestrijken
  13. De pastei 40 minuten in een oven van 220° bakken
  14. Laten afkoelen en de gesmolten portgelei door de schoorsteen in de pastei gieten
  15. Drie uur laten afkoelen en opstijven

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker21 dec 2007 om 15:01 Reageer

    lijkt me toch echt niet vegetarisch, met ganzenlever!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha