Zeef de bloem, de kruiden en het zout in een kom en meng er de boter door
Meng in een andere kom de gist met 1 theelepel suiker en 1 theelepel lauwe melk tot het romig en bubbelig wordt en laat het dan 5 minuten staan, of volg de aanwijzingen op de verpakking van de droge gist
Doe de rest van de suiker bij de bloem en meng dit goed
Doe de lauwe melk en het ei bij het gistmengsel en doe dit bij de bloem
Kneed het deeg met de hand of met een mixer op de hoge stand ± 5 minuten goed door (het deeg moet stijf maar elastisch zijn)
Meng de kruiden, de rozijnen en de sukade er voorzichtig door
Leg een vochtige doek over de kom, zet de kom op een warme plaats en laat het deeg rijzen tot het tweemaal het volume heeft gekregen
Kneed het deeg dan nog eens ± 3 minuten goed door
Vet een broodbakvorm van 30 cm goed in en verdeel het deeg in de bakvorm
Meng de in bakpapier verpakte Halloween attributen oor het deeg
Datgene wat u later in de plak Barmbrack vindt, vertelt u wat u het komende jaar te wachten staat:
ring: u gaat trouwen; munt: rijkdom; erwt: armoede; vingerhoed: langdurig vrijgezel; tandenstoker (stukje hout): uw echtgenoot zal u slaan
Dek het geheel met een vochtige doek af en laat het nog 1 uur rijzen
Bak de Barmbrack ± 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven tot de Barmbrack goudbruin en gaar is
Los voor het glazuur 1 eetlepel suiker in heet water of melk op en bestrijk het brood met dit mengsel
Zet het brood 2-3 minuten terug in de oven
Keer het brood daarna op een taartrooster om en laat het afkoelen
Serveer het koud in plakken gesneden met boter bestreken