Imam bayildi gevulde aubergine

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1147 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontdoe de aubergines van hun stelen
  2. Verhit de olie en bak de aubergines 5 minuten aan alle kanten
  3. Haal ze uit de pan
  4. Schil ze, snijd ze in de lengte doormidden en haal wat van het vruchtvlees eruit
  5. Verhit de boter en bak de uien 5 minuten tot ze goudgeel zijn
  6. Voeg de tomaten toe en laat ze 10 minuten op een zacht vuur sudderen
  7. Voeg de knoflook, het laurierblad, het kaneelstokje, de peterselie, zout en peper toe en laat het nog 10 minuten sudderen
  8. Verwijder laurier en kaneel en vul de aubergines met het mengsel
  9. Leg de aubergines in een beboterde vuurvaste schotel
  10. Zet ze in een voorverwarmde oven en laat ze in 30 minuten bij 175 graden gaar worden
  11. Garneer met olijven en ansjovisfilets en serveer warm

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha