Knoflook geconfijte

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 959 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de buitenste schil van de bolletjes knoflook, maar laat ze verder heel
  2. Zet ze op met koud water, breng aan de kook, giet ze af en herhaal dit nog 4 maal
  3. Verwarm de witte wijn en het water en los de suiker hierin op
  4. Laat de knoflookbolletjes hierin helemaal gaar worden, terwijl het vocht inkookt
  5. Deze hoeveelheid is voldoende om een saus voor 4 personen een fikse 'aanmoediging' te geven
  6. Gekonfijte knoflook is lekker in pat?, saus bij lamsvlees, wild of bijvoorbeeld een mooie roastrib
  7. en verder in een vissoep, door aardasppelpuree of gewoon als knoflookpuree
  8. Doorr het konfijten verdwijnt de scherpe smaak en zorgt de knoflook voor een volle smaak

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha