Komkommer uit Peking

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 748 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was en week de paddestoelen 30 minuten in warm water
  2. Snijd het vlees in dunne plakjes en doormidden (geen reepjes)
  3. Klop een eiwit los met 1 theelepel sherry en 1 eetlepel maïzena
  4. Meng dit met het vlees en laat 15 minuten staan
  5. Snijd de komkommer schuin in stukken van 5 cm
  6. Maak een sausje van: 1 ½ dl bouillon, 1/2 eetlepel suiker, 2 theelepels sherry, 1/2 theelepel zout en een mespuntje ve-tsin
  7. Hak de knoflook fijn
  8. Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok
  9. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt
  10. Schep het vlees eruit en laat het uitlekken
  11. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan (bewaar voor later gebruik)
  12. Verwijder de stelen en snijd de paddestoelen in stukken
  13. Snijd uit de komkommer aan iedere kant een klein geultje
  14. Snijd de komkommer dan in de lengte in plakjes
  15. Verhit de 2 eetlepels olie op hoog vuur opnieuw
  16. Roerbak de knoflook tot het geurt
  17. Roerbak de paddestoelen 1/2 minuut
  18. Voeg het sausje toe en breng aan de kook
  19. Doe er nu de komkommer en het vlees bij
  20. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt
  21. Meng goed en serveer

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha